Hvem vi er

Novi-teamet har, med sine 28 års erfaring fra å jobbe i krigsherjede land, utprøvd kapasitet til å hjelpe barn som lever i krig og konflikt. Vi tror at i alle lokalsamfunn er det lokalbefolkningen som best forstår hva deres utfordringer er og hvordan man bør analysere og overvinne dem. Med sin tette kunnskap om kultur og fellesskap er de selv best rustet til å finne bærekraftige løsninger på de komplekse problemstillingen de står overfor, som følge av krig og væpnet konflikt. 

Rollen til våre ansatte er å administrere ressursene og prosessene for å støtte og styrke lokale ledere og deres lokalsamfunn. Novi har også et stort og mangfoldig nettverk av relasjoner, organisasjoner og fagpersoner i ryggen, som vi samarbeider med for å nå målet vårt om å styrke barn som er traumatisert av krig.

Hvem vi er

Oddny Gumaer

Teammedlem, Drift

Oddny har tilbrakt mesteparten av sitt voksne liv i Asia. I 1994 var hun med å grunnlegge Partners Relief & Development, en internasjonal humanitær hjelpeorganisasjon. Hennes engasjement og arbeid gjennom 25 år resulterte i at millioner av mennesker mottok nødhjelp, helsehjelp og utdanning. Hun har en mastergrad innenfor transformasjonell utvikling, har skrevet fire bøker (to barnebøker), og er fast bidragsyter i flere aviser. Hun har reist over hele verden og talt på vegne av de fattige og de undertrykte. 

Når hun ikke reiser eller jobber liker hun å løpe i skogen, padle kajakk og gå på fotturer med sin goldendoodle, Floyd. Hun fyller ofte huset sitt med venner, nyter felles måltider og fellesskap rundt familiens berømte spisebord. Hun er den stolte moren til tre døtre som alle forfølger sine egne eventyr.

 

Hvem vi er

Steve Gumaer

Teammedlem, organisasjonsutvikling

Steve var med å grunnlegge Partners Relief & Development i 1994. Samtidig som han arbeidet med å etabler bærekraftige metoder for å levere nødhjelp og hjelp til familier som er fordrevet av krig, bygget også Steve et team for å administrere den økende rekkevidden, ressursene og mulighetene for å hjelpe krigsherjede samfunn. Steve har en mastergrad i transformasjonell utvikling.

Av alt arbeidet Steve har gjort de siste 28 årene, har prosjekter som tar sikte på å hjelpe overlevende barn fra krig og undertrykkelse med tilgang til helsetjenester og utdanning vært de mest meningsfulle aktivitetene. Erfaring og fokus på å hjelpe barn som overlever krigsvolden er det som førte til å starte Novi. I tillegg til lidenskapen for dette arbeidet, er Steve en ivrig skiløper, klatrer og fjellmann.

 

Hvem vi er

Luke Epperson

Teammedlem, økonomi og drift

Luke bor sammen med sin kone og barna i Alaska, hvor de liker å gå på tur og dra på eventyr i deres retro airstream-campingvogn. Han har en MBA og liker å coache folk innen ledelse, bedriftsbygging og økonomi. Han har også jobbet som finansdirektør for et dagligvareselskap og et selskap innen finansteknologi. 

Før han jobbet med finans, jobbet han i over ti år med å lede ulike ideelle organisasjoner. Bla. som direktør for et program som hjelper mennesker å ta tilbake livet etter å ha levd med ettervirkninger av skade, tap og skam. Etter å ha sett den forandringen mennesker opplever når traumene deres erstattes med håp, er han glad for å bruke ferdighetene sine til å hjelpe barn som står overfor krigens ødeleggelser til å vokse i styrke og motstandskraft.

 

Hvem vi er

Trygve Bøerve

Teammedlem, trening

Trygve er en erfaren klinisk psykolog, programutvikler og foreleser. I sin karriere har han jobbet som lege i møte med pasienter, både med voksne og barn. Han har jobbet som forsker ved Folkehelseinstituttet og som assisterende direktør ved Sosial- og helsedirektoratet, ved avdeling for alkohol og rusmidler. Han underviser ved flere universiteter og høyskoler i Norge, hans spesialiteter er nevrobiologi, traumer og depresjon. Hans daglige arbeid er fokusert på barn som har en historie med traumer, overgrep og omsorgssvikt, samt livsmestringsprogrammer som tar sikte på utvikling av livsferdigheter blant ungdom. Trygve har vært medutvikler av flere kognitive terapi programmer for depresjon og stress for voksne og han har utviklet kognitive terapibaserte programmer for ungdom. Han utdanner terapeuter til å kjøre disse programmene slik de brukes i hele Norge. Trygve jobber også med fosterhjemssystemet, med programutvikling, veiledning av veiledere og institusjoner. Han har jobbet med fordrevne og traumatiserte barn, ansatte og lærere i både Asia og Europa.

Hvem vi er

Hans Christian Sugustad Kvåle

Teammedlem, organisasjonsutviklimg og administrasjon

Hans Christian er utdannet samfunnsviter. Han har arbeidet som internasjonal leder i en stor tverrkulturell organisasjon i Norge og som teamleder og organisasjonsutvikler for en internasjonal tverrkulturell bistandsorganisasjon i Laos og Thailand. Hans Christian liker godt å holde på med mange ting samtidig og er frivillig i ulike deler av samfunnet. Han bor sammen med kone og datter på Heimdal utenfor Trondheim. 

Hans Christian sine hobbyer foregår som oftest på kjøkkenet, enten det er matlaging etter nøye utprøvde oppskrifter eller eksperimentering med nye smaker, konserveringsmetoder eller andre måter å lage og nyte mat og drikke på.

 

 

Hvem vi er

Malin Christine Stenstad

Teammedlem, formidling

Malin er utdannet barnehagelærer og har et engasjement rettet mot barn som er rammet av konflikt og undertrykkelse. Hun har tidligere vært aktiv i organisasjoner som arbeider med å forebygge og avskaffe moderne slaveri og har holdt foredrag om temaet i flere sammenhenger. 

Malin er aktiv og liker at ting skjer, som firebarnsmor er det ikke fare for at hun skal kjede seg med det første. Malin og familien er bosatt i Levanger og har vært med oss siden 2018.

 

Powered by Cornerstone